Den sista utvägen

Den sista utvägen 001

Den sista utvägen av Karina Berg Johansson, Rabén & Sjögren, 2012
När Julies mamma dör i en olycka får Julie flytta till moster Henrietta, en moster hon aldrig har hört talas om. Men enligt advokaten är det det bästa. Bara namnet på byn, Vägsände, är skumt.
”Äntligen är du här!” och ”Hur kom du hit?” är något hon får höra ofta och vad konstiga kläder alla har. Det är inte så enkelt att vara ny i 9:an men Ivar är snäll, Alex vill bjuda ut henne och Vera hatar henne för det och inte får hon gå ut efter det blivit mörkt, det måste hon lova! Varför har inte mamma berättat något?

En regnig kväll sitter hon och moster Henry i biblioteket och ett dagboksblad ramlar ur boken hon läser. Det måste finnas fler och till slut hittar hon dagbok och brev och sanningen blir en chock. Hon måste bort eller måste hon det, verkligen? Leander är ju allt hon drömt om och det verkar vara tvärtom också. Kan kärleken övervinna allt?
En riktigt bra spökhistoria! Första delen av två. Jag gillar uppbyggnaden och att man inte med hundra procent kan lista ut nästa drag, och alla svar kommer inte heller per automatik, i denna del.
Synvilla är en annan bra bok som Karina skrivit, men med ett helt annat tema.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s