Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Miss perigrine 001

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs, Rabén&Sjögren, 2012
Jacob lever ett vanligt liv och hans farfar, med alla sina historier, är hjälten. Hur kan allt vara sant? Jo, för att vi var besynnerliga, allihop, därför, svarar farfar. En dag ser Jacob när monstren dödar farfar. Han efterlämnar en massa kort och en Jakob som får tid hos psykologen för att hantera traumat med farfars död. Psykologens samtal leder till att Jacob och hans pappa åker till Wales och just till den plats och det barnhem där farfar bodde som liten. Det är nu det blir lite spännande och det har gått 150 sidor. Barnhemmet finns kvar fast det bombades under kriget och bara spillror finns, eller är det helt och alla barn lever kvar? Jacob blir förvirrad och förstår succesivt att även han är besynnerlig och måste vara på vakt mot monstren. Loopen som han kan färdas in och ut ur är inte helt säker. Han måste välja. Vem kan man lite på? Och varför tror ingen på Jacob då han berättar sanningen?
Pippi Långstrump är ett barn som säkerligen hade hamnat på detta hem med sina färdigheter.
Jag tycker boken hade en seg inledning och alldeles för många bilder. Boken hade inte blivit sämre utan dessa. Jag förstår egentligen inte vitsen med dem, skall de verka riktiga? Ymbryner är ett nytt ord jag lärt mig…

Detta är del ett och boken slutar på ett sånt sätt att fortsättning följer.
Svag 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s