Stickan

Stickan 001

Stickan av Guy Bass, Rabén&Sjögren, 2013
Jag var den första han gjorde, varför minns han inte mig? Tänker Stickan, som bor i ett stort slott fyllt av mystiska och skrämmande figurer. Varelsen är den senaste i raden som mästaren gjort och som Stickan hindrat från att lämna slottet i vansinne. Varelsen blev snäll och Stickan är nu hans bästaste vän. Men vill Stickan ha vänner?
I byn har Fulbert Freakfinnare satt upp sin Freakshow men inte ens mormor blir ju rädd av dessa freaks, tycker Arabella och säger till Fulbert att riktiga monster finns i slottet. Fulbert smider en plan, som involverar Stickan, för att komma åt den galna professorn. Planen är att kidnappa professorn så att han kan skapa vilka monster som helst på beställning. Det Fulbert inte vet är att alla monster är snälla och han måste ju in i slottet.
Mästaren gjorde Stickan då han bara var ett barn och Stickan fick sedan vara med och ge figurer nästan-liv. Nu är han sedan länge glömd och figurerna som professorn skapar blir farligare och farligare och hela tiden måste Stickan hitta på motgift mot galenskaperna.
Jag gillar boken som handlar om vänskap och saknad men också visar på att även om man är liten och obetydlig, i sina egna ögon kan man vara väldigt betydelsefull i andras. Fina bilder.
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s