Vi måste sluta ses på det här sättet

Vi måste sluta 001

Vi måste sluta ses på det här sättet av Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck, Gilla böcker, 2013
Jens har just separerat från Kajsa och vet inte om han tycker det är skönt eller om han saknar henne eller både och för vem skall han berätta allt för?

På krogen träffar han Hanna, en 18-årig tjej, som går sista året på gymnasiet och drömmer om att fara till Paris, även hon fri efter ett förhållande. Mötet blir lite argsint men slutar med skratt i tunnelbanan och ett nattligt äventyr.
Men vill de bägge samma sak? Kajsa ställer fortfarande krav på Jens, denna gång att han måste ta ett jobb med bättre tider så att dottern Rut kan hämtas och lämnas på dagis på ”hans” veckor. Det nya jobbet är som personlig assistent till Oscar som går i Hannas klass och det är nu det fåniga börjar, tycker jag.

Hanna är ju inte i någon beroendeställning till Jens men jämställs med lärarna av några i klassen och omnämns som gammal och äcklig. Jag förstår inte…? Det blir komplicerat, särskilt som Hanna redan bokat Paris-biljett och Jens inte vet vad han vill, eller inte vill, för den delen.
Jag trodde den skulle lyfta mot slutet men den planar ut i stället och det blir inget av något. Visst beskrivs känslor och tankar på ett bra sätt men varför kan han inte låta Rut träffa Hanna, varför måste Hanna ljuga för sin kompis?
Jag känner inte riktigt igen mig, men det var ju ett tag sedan jag var på krogen, kanske passar den tjejer i målgruppen 16 år och äldre något bättre. Men jag tycker att Hanna tar för lite plats eller får för lite utrymme.
Det blir en svag 3:a
// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s