Avgrundens änglar

Avgrundens änglar 001

Avgrundens änglar av Magnus Nordin, Bonnier Carlsen, 2013
Groming är ett ord som uppmärksammats en hel del och det är exakt vad denna bok handlar om. Tjejer lockas till möten med killar som inte är vad de utgav sig för att vara i de olika chattarna på nätet.
Molly är en lärare som har en samtalsgrupp men några elever och före detta elever som tillsammans tar groming-saken i egna händer men vid ett tillfälle så går det på tok, en man dödas och Molly häktas.

I häktet vägrar hon säga ett ljud till någon av utredarna. Vi får tidigt veta att Ada har försvunnit för en tid sedan och aldrig hittats, samtidigt får vi vara vittne till hur Julia försvinner. Metoden som används är överjävlig och jag får hela tiden bilden av ”Kapten Klänning” för min syn och förståelsen för att Molly tiger förstärks hela tiden. Mollys ”änglar” fortsätter sitt arbete och kommer också till insikt hur jävligt allt är och funderar på hur man skall göra.
14-åriga flickor har det inte lätt och kan man inte lita på polisen, vem skall man lita på? Men vem man ska prata med är också ett stort problem. Syrran till Julia vänder sig till polisen men får jaha-svar och själv vet man att klockan tickar. En riktigt otäck thriller som är alldeles för verklig för att lägga bakom sig…den känns i magen många dagar efteråt och det är ingen feelgoodkänsla.
Stark 4:a, en bok som alla behöver läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s