Linux- uttagningen

Linux 001

Linux-uttagningen av Maths Claesson, Bonnier Carlsen, 2013.
Fantasy och skolinformation är ingen bra blandning. Min son läste till sid 72 sedan blev han less. Och jag är benägen att hålla med, men jag fortsatte att läsa.
Handlingen utspelar sig i en framtid och Linux går i typ 9:an och är inte intresserad av skolan och får betyg därefter. Pappan tvingar honom att plugga under sommarlovet men det går också trögt. Helst vill han kolla på stjärnor och bli rymdpilot. Elvira tipsar honom om en uttagning för att bli rymdambassadör och trots att hans pappa sagt nej, förfalskar han intyg och går dit. Det visar sig gå bra och det är nu det tröttsamma börjar…de olika utmaningarna i uttagningen, förklaringarna och för att gå vidare efter uttagningen måste man ha C i matte. Alla goda råd om hur man skall studera för att nå sina mål är inbakade i texten på olika sätt och från olika personer och det blir tjatigt, då allt går så fantastiskt hela tiden. En riktig framgångssaga. Tyvärr tror jag nog att ”våra” 15-åringar struntar i denna bok då fantasyn blir lite för mycket reality.
2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s