Terror Stockholm

Terror stockholm 001

Terror Stockholm av Thomas Engelmark, 2013
Slumpen är ingen tillfällighet…läste just Kurt Kurir där Nordnorge vill frigöra sig från övriga Norge för att slippa alla sörlänningar. I Engelfors bok Terror Stockholm är det Norrland som skall bli en egen stat och det är många olika intressenter i detta och på vilket sätt skall det ske? Omedvetna om varandra, inledningsvis, och med helt olika agendor bestämmer man sig för att nu får det vara nog med styret från Stockholm där SP (Sverige Partiet) har en stor plats i regeringen.
Varför skall stockholmjävlarna bestämma om skoteråkandet i Lappland? Varför säger de att vi bara går på bidrag och inget gör? Inte fan är vi bara en tärande landsände. Nu jävlar är det nog… Det sprängs både i Norrland och i Stockholm och samtidigt försöker man bilda ett nytt styre i Norrland, med Sundsvall är svåra att få med. Terrordåden att spränga Essingeleden, en massa infrastruktur och strömmen från norr skapar kaos. 10000 skadade och minst 2000 döda, däribland ÖB och Stadsministern. Men kan Norrland klara sig själv? Troligtvis inte och frågan om stöd från Finland och Ryssland får snabba svar. Demokrati då, hur mycket är den värd?
Många särintressen och missnöjesyttringar samt hämnd ligger till grund för mycket av det som sker och mord är inget man drar sig för, inte heller tortyr av grova slag.
Jag tycker Engelfors verkar påläst och saklig men språket gör att det blir lite jobbigt att läsa. Det känns som om man läser talspråk alltför ofta. Men det är lite kul att läsa om lokalpolitiker som känns väl igen, platser man varit på och vägar man åkt på. Jag utgår ifrån att det kommer en fortsättning för boken slutar på gränsen till inbördeskrig eller krig mellan NATO och Ryssland i Sverige om man så vill.
Huja, det blir en knapp 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s