Larma, släcka, rädda i Rosengädda

Larma-släcka-rädda i Rosengädda 001

Larma, släcka, rädda i Rosengädda av Emma Hamberg, Pocketförlaget, 2014
En direkt fortsättning på Rosengädda nästa! Tessan och Bella har flyttat in i stationshuset och börjat renovera. För att få jobb vill hon att Gustaf skall välja hennes mat till sin nästa tillställning och provsmakningen går jättebra. Hon får jobbet. Men gud vad hon är trött… Hon måste träna lite och äta bättre och byns gymägare, Camilla, hjälper henne. På byarådet fattar man också beslut att Brandinspektören, Jonny, skall hjälpa henne med renoveringen. En dag kollapsar Tessan och catering uppdraget går åt pipan trots Jonnys heroiska insats. Under ett träningspass frågar Camilla om hon inte är med barn? Näe, eller nä, eller…jo, så är det och allt är åt helvete. Jonny lovar att hjälpa med allt, typ extrapappa, men inget förhållande. Flatan från Tessans förra liv kommer och vill hjälpa till och Rafael som vaktar Gustafs hus slår alla med häpnad.
Återigen en riktigt bra och skön bok att läsa. Jag skrattade många gånger, framför allt åt Flatan och Camilla som beskrivs målande och fint som alla andra i persongalleriet också görs, särskilt Jonny. Han är helt underbar. Det slutar med jul och alla kommer dit, alla som betyder nått för Tessan och tillsammans är de en riktig familj: Tessan, Jonny, Flatan, Jane, Camilla, Bror, Chantelle, Gustaf, babyn och Tessans mamma.
Ser fram emot bok tre som skall komma våren 2015.
Klar 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s