Rymdresan

Rymdresan 001

Rymdresan av Christer Fuglesang, Fri Tanke, 2011
Detta är första boken om Markus och Marianas äventyr i rymden med deras excentriske farbror Albert som är lite lik farbror Einstein.
Efter ett långt sommarlov i skärgården kommer barnen hem och hittar en uppmaning från farbror Albert att komma över. Det hela slutar i en rymdresa som heter duga; Mars, Sirius, Vintergatan, svarta hål och ett besök på jorden då dinosaurierna fanns. Allt detta är möjligt med hjälp av relativitetsteorin som visar att tiden kan gå olika fort i förhållande till var man är. Så den långa rymdresan har i verkligheten bara pågått några timmar.
En underhållande och lärorik bok för dem som vill och läser alla fotnötter. Boken gör sig nog bäst som högläsning och varför inte i 3:an och sedan påbörja lite arbete om rymden efter det. Fuglesang skriver lite styltit men för högläsning kan det vara bra då man inte behöver ha samma flyt. Fotnötterna är bra och fullspäckade med fakta så även den vuxne som läser skall kunna svara på varför frågor.
Fina bilder av Alvaro Tapia (som även ritat framsidorna på Harry Potter böckerna)gör en rolig helhet
Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s