Mackan vågar

Mackan vågar 001

Mackan vågar av Helena Lund-Isaksson, B Wahlströms, 2013.

Detta är andra boken om Mackan som egentligen heter Markus. Mackan älskar fotboll och hans lag har efter många förluster vunnit en match och allt känns toppen. När tränaren berättar att de skall få en ny kille i laget blir Ante underlig och hotfull- ”han skall få ett fint mottagande…” och du håller tyst, säger han till Mackan som inte tycker det känns bra. Senare ser han att Ante tar idolkort från en yngre kille och då bara måste han berätta om allt. Först för kompisarna och sedan för mamma.

Jag tycker boken är en perfekt bok att läsa i klassen i 4-5-6: an. Det finns många saken att diskutera; Ser inte tränarana nått? Hur kul är det att vara Ante? Lova inte att håla tyst, berätta för någon, var modig!  Det är ok att säga förlåt. Matchreferaten är bra och man förstår precis känslorna. Helena Lund-Isaksson har en närvaro som gör att boken känns självupplevd från ”Det lilla damlaget”.

Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s