Ville och monstergäddan

Ville och monstergäddan 001

Ville och monstergäddan av Martin Jonols, Berghs förlag, 2011

Mamman har en ny kille och är på resa utomlands med honom, brorsan skall sommarjobba och resa med polarna och till råga på allt har pappan träffat en ny…och hos henne skall de vara hela sommaren. Katastrof, tänker Ville. Anjas dotter heter Linnea och är precis lika ointresserad av att vara med Ville som att göra något. Väl ”på landet” finns Conny och hans son Werner som är tyst som en mus. Katastrof, tänker Ville igen. Alla vuxna gör allt för att barnen skall trivas så det blir helt pinsamt av allt. Till slut skickas barnen (15-16 år) iväg för att göra något själv och då ”vaknar” Werner och tar för sig Linnea verkar mörkrädd och kryper närmare Ville och plötsligt är allt inte katastrof längre. Till och med fiska blir kul då Linnea är med.
Jag vet inte om barn/unga, tycker om att läsa denna stil/typ av text? Jag har svårt för det i skrift, att höra det som talbok är säkert helt ok men det var svårt att läsa. Jag är återigen tveksam till äldre män (54 år)som försöker skriva ungdomligt, det låter helt fel i mina öron. Storyn i sig är helt okej och påvisar det svåra med att umgås IRL.
Rekommenderas från 13 år
3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s