Camilla och lögnen

Camilla och lögnen 001

Camilla och lögnen av Karin Wahlberg, B Wahlströms, 2009

Vad gör man om man märker att ens bror är en tjuv? Camilla som är 11 år, lever med sin bror, sin pappa, hans nya kvinna och deras gemensamma dotter, Sophie. Mamman är död. Maj-Britt, eller Arg-Britt som barnen kallar styvmamman, kommer inte så bra överens. Arg-Britt vill ha pappan mer för sig själv och dottern och inte att han skall dela tiden med bara hans barn. Arg-Britt beter sig på olika sätt då pappan är med eller ej och det har Camilla svårt att förstå.

Med detta i baktanken missar hon att hon lovat passa Sophie en eftermiddag och då bryter allt lös. Men hur skall hon hjälpa Micke? Jo, genom att ge tillbaka sakerna…men det går inte riktigt som Camilla tänkt sig. Blått är sanningens färg.
Jag gillade stilen i denna bok. Det är Camillas tankar och henne man upplever då man läser, hennes tolkning till varför Micke gör som han gör. Där saknar jag lite Mickes syn på sitt liv. Pappan är den mest tama pappa jag träffat på bland ungdomsböcker och i denna bok fyller han ingen funktion alls, tycker jag. Lite Askungen och styvmodern och där Birgitta visar sig vara den goda fen.
Rekommenderas från 10 år
Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s