Mörk ängel

Mörk Ängel 001

Önskemånglarens dotter- MÖRK ÄNGEL av Laini Taylor, Bazar, 2013
Detta var en annorlunda fantasy, en om änglar och djävlar eller serafer och kimärer som de kallas i denna bok. Men normen för änglar och djävlar har här suddats ut eller fått en törn för inte verkar änglarna så goda och inte verkar djävlarna så onda… eller ser vi bara det vi vill se?

Karou som verkar vara en vanlig 17-årig tjej som pluggar konst i Prag är i själva verket en som springer ärenden åt sin far som bor på ”andra sidan” portalen. Karous ärenden är i de allra flesta fall att hämta tänder hos speciella människor som samlat på sig dessa, från människor och djur. I utbute mot dessa tänder får hon önskningar, av sin far, att använda sig av. Akiva kommer till denna värld för att stänga och bränna alla portaler till ”andra sidan” och får vid ett tillfälle syn på Karou. Han känner henne fast de aldrig träfats, eller har de? Karou förstår inte varför hon känner sig attraherad av Akiva. Vem är hon?
En mycket vacker och beskrivande bok. Vi får lära känna både Akiva och Karou och deras bakgrund och allt ställs på sin spets då Karou bryter önskebenet.
Detta är första delen och jag ser redan fram emot nästa del. Hur skall de med all deras vetskap kunna leva på hoppet och kanske skapa fred och inte bara mera krig och hämnd?
Klar 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s