Vargprinsessan

Vargprinsessan 001

Vargprinsessan av Cathryn Constable, Opal, 2013

Sophie träffar en mystisk kvinna som ser till att även hon och hennes kamrater får åka på skolresa till St. Petersburg. Väl i Ryssland träffar hon på kvinnan igen som ger dem biljetter för att åka till vinterpalatset. Fröken ger dem lov och de kliver på tåget. Föga anar de vad som skall ske. Biljetten räcker bara till en perrong mitt ute i skogen och där blir de avslängda. De hittar ett övergivet, men varm hus, och körs så småning om till den gåtfulla prinsessan Anna Volkonskaya och hennes storartade men halvt förfallna slott. Lite osäkert om de är gäster eller fångar.

Det blir mer och mer mystiskt, och när Sophie ser en varg blir det nästan hysteriskt. Och om man pratar med tjänstefolket får de stryk…

Vargprinsessan är en spännande och romantisk tidlös saga, en mystisk äventyrsberättelse om en flicka som upptäcker att hon är något helt annat än en vanlig skolflicka.

Detta kan man läsa på Bokus hemsida men jag håller inte med. Jag tycker tempot är för långsamt och storyn ganska tam. Jo, visst, som läsare förstår man tidigt vem som är vargprinsessan men det blir segt. Inte ens naturbeskrivningarna är gnistrande, vilket de skulle kunna vara under vintern. De ryska termerna gör heller inget till historien som förstärker att de är i Ryssland.

Rekommenderad från 12 år  …Nja, svag 2:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s