Den andre Will Grayson

Den andre Will Grayson 001

Den andre Will Grayson av John Green och David Levithan, Rabén&Sjögren, 2011

Will Grayson är väl som tonåringar är mest, inte riktigt vet vad de känner eller hur de skall uttrycka det. Tiny Cooper, som inte alls är liten, är Wills bäste vän sedan de var 8 år. Varje gång Tiny blir kär så släpper han Will och Will vet inte om han är kär i Jane eller inte. Och näe, han är inte bög. Men det är Tiny och just nu skall ha göra en stor musikal på skolan, som skall handla om hans liv. Den andre Will Grayson är däremot bög och har en tjejkompis, fast kompis och kompis? Ingen man delar sina tankar med, i alla fall. Maura vill lära känna Will bättre och skapar profilen Isaac. Will och Will träffas på en porrshop, av två helt olika anledningar, och råkar få höra att de heter exakt samma. Det är nu Tiny kommer in i bilden och Isaac försvinner och mycket jobb med musikalen väntar. Vad är kärlek? Kan man vara kär i själva känslan utan att vara kär i personen?

Författarna delar på kapitlen och här kan jag känna att den ene av författarens stil är jobbigare att läsa än den andre. Boken blir mycket bättre från de att Will och Will träffas och bägge författarna är bra på att skriva ungt. Jag har inte läst något av Levithan tidigare utan bara Green och där tycker jag fortfarande att Förr eller senare exploderar jag är den bästa av Greens böcker. Will-bokens ”budskap” kan jag hitta långt ner/inne och skulle kunna vara detta med hur viktigt det är att vara rädd om sina vänner och att vårda den vänskapen och inte byta bort den mot kärleken. Tänker man efter riktigt ordentligt så har man inte så många riktiga vänner.

2:a // Maria Einarsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s