Mycket mer än så

Mycket mer än så 001

Mycket mer än så av Sarah Dessen, Rabén&Sjögren, 2010

Auden är ”den perfekta dottern”, ansvarsfull och duktig i skolan. Det hon inte kan är att vara tonårstjej. Uppväxt i en familj där mamman är typ professor och pappan författare och mycket har kretsat kring brodern har Audens sociala träning kommit efter. Efter skilsmässan bor nu Auden med sin mamma, brodern, Hollis, är på resa i Europa och pappan bor med ny kvinna en bit därifrån och har precis fått nytt barn. ”Vill du komma hit och bo med oss under sommaren”? frågar pappan en dag. När Auden svarar ja på det har hon ingen aning om hur mycket det kommer att betyda för hennes sociala kompetensutveckling. Hon träffar ”rosa” tjejer som faktiskt har hjärna, hon träffar en kille som hon blir kär i och hon får sommarjobba med siffror och stöttar med barnpassning. Inget av detta var något hon skulle ha gjort om hon stannat hemma i stan under sommaren. Men pappan blir en stor besvikelse.

Jag gillade flytet i boken och jag tycker att Auden beskrivs jättebra. Alla känslor som hon brottas med är lika svåra att hantera som att lära sig att cykla, något hon missade som barn.

Klar 3:a  // Maria E

Fler böcker av Dessen:           

Du glömde säga hej då, 2012

Blunda och hoppa, 2013

Mitt perfekta liv, 2011

Allt och lite till, 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s