I tunga vintrars mage

I tunga vintrar 001

I tunga vintrars mage av Andrea Lundgren, Natur & Kultur, 2009

Den unge Riga plågas av att mamman stuckit och ingen berättar vad som hänt eller varför. Farmor och farfar tar hand om honom då pappan arbetar en ingen har liksom tid. Som fyraåring vill han bli lyft, vill följa med ut men framför allt vill han veta var farfar gömt mamma. På nätterna smyger han ut för att leta och de vuxna tycker bara att han är jobbig. Efter en tid flyttar de till annat hus och pappan träffar en ny kvinna och Riga får en kompis, Daniel. Tyvärr måste de flytta till Stockholm då pappan får jobb där istället och där startas ett nytt liv. Riga möter Charlie, en tjej som inte är som andra och hon flyttar in hos honom en dag. Men när Charlie drar en dag och det blir Kaos i Rigas liv tills plötsligt Daniel, från förr, dyker upp.

En mycket varmhjärtad men tung bok om det lilla barnet som inte vet var mamman tog vägen och ingen berättar heller. Till slut får Riga nog och åker ”hem” för att ta reda på vad som hände och göra upp med sitt förflutna. Fanns mamman i skjulet? Andrea Lundgren är från Boden och det var kul att läsa en lokal författare som har en fantastisk förmåga att beskriva barnet innifrån.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s