I love you Viktoria Andersson

I love you VA 001

I love you Viktoria Andersson av Maja Hjertzell, Rabén&Sjögren, 2011

Nioåriga Linn har en katt som sprungit bort, en otrevlig granne och en mamma som inte fattar att hon inte vill vara med vissa tjejer i klassen. Mamma vill ordna en fest… Linn blir mer och mer desperat över mammans planer och trots att hon säger att hon inte vill ha fest, tycker mamma att det ska hon visst. En dag kör bibliotekarien Viktoria in med en stor Bokbuss på gatan, tutar och vinkar glatt. Sura grannen blir givetvis ännu surare men Linn blir jätteglad, äntligen en vän. Simon är en trevlig kille säger Viktoria en dag och pekar på en kille som lånar en bok…hmmm, tänker Linn.

Jag gillade denna bok. Mycket för att det är Linn som berättar allt. Bara för att man inte har en massa kompisar betyder väl inte att man är ensam. Mamman kunde ta sig tid att lyssna mer på Linn, vilket hon gör så småningom. Viktoria visar sig vara en bra granne som har kärleksbekymmer och röker men ett stort hjärta. Bussen visar sig vara toppen att ha till hands. Lättsam och trevlig.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s