Guld

Guld 001

Guld av Chris Cleave, Brombergs, 2013

Vad får ett olympiskt guld kosta? Då menar jag inte bara fysiskt utan även socialt. Vad är man villig att ge upp för att nå den högsta punkten i karriären? Kate och Zoe är två unga kvinnor som tänker bli bäst i världen på cykla i velodrom. Bägge är i världsklass och man skulle lika gärna kunna singla slant i uttagningen. Personligheterna målas upp på ett jättefint sätt och hela tiden kommer man dem närmare inpå. Kate är den mer socialt anpassade och den som tänker på andra. Zoe är mer egoistisk och utstuderat jäklig, hon går in för att psyka Kate på alla nivåer och drar sig inte för att försöka sno pojkvännen och när hon blir gravid efter ett halvtaskigt försök att störa Kate får hon rådet att behålla barnet. Det föds dock för tidigt och Zoe är inte intresserad av annat än att träna. Kate och Jack (barnets pappa) tar hand om allt och barnet. Zoe åker till OS i Peking. 2012 vill Kate till OS i London men Sophie är nu väldigt sjuk i leukemi och har under en lång tid gått på kemoterapi. Åtta år gammal är hon väl medveten om vad hennes mamma vill men Sophie vill bara vara normal.

Mycket bra bok om karriärens uppgång och så småningom fall. Vad har man kvar efteråt om man offrat allt för att nå toppen? Det får Zoe fundera över.

Klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s