Mörka skuggor i Sunderbyn

Mörka skuggor 001

Mörka skuggor i Sunderbyn av Majvor Müller, PUF-förlag, 2008

Ännu en bra deckare av Müller, denna gång i sjukhusmiljö och det är Sunderbyns sjukhus, mittemellan Boden och Luleå, som står i centrum. En skadad journalist skjutsas in, av Hanna, från en personalfest, blir sydd och ”försvinner”. Han hittas senare i bårhuset och en mordutredning startar. Och det blir en rörig utredning, alla verkar ha tyckt illa om den döde av olika anledningar och allt kommer fram så småning om. Hanna blir naturligtvis involverad då det var hon som var en av de sista som såg Janne i livet, hade hon också sex med honom?

Denna gång var det lite rörigare än vanligt och lite för många stavfel. I kapitel 22 blir det rörigt då kvinnorna byter efternamn mer än en gång, det känns slarvigt. Men storyn är ok och beskrivningar av sjukhus och människor, även psykopater, är bra och småfaktan känns genuin och vill läsaren väl. Bra med kartan i början.

3:a   // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s