En vampyr föds

en vampyr föds 001

En vampyr föds- Legenden om Larten Cerpsley av Darren Shan, Bergh, 2011

Detta är första boken om vad som hände före Legenden om Darren Shan. Det är tidigt 1800-tal och Larten jobbar som ”slav” på en silkesfabrik med att rulla upp silkeskokonger. Med sig har han sin kusin Vur som sedan en tid bor med dem. Fabrikschefen är en riktig tyrann och gör allt han kan för att få slå någon. En dag provocerar han Vur men har inget för det, och blir så arg att han dränker Vur mitt framför Larten som i sin tur blir vansinnig och dräper Chefen. Larten förstår att han måste fly och söker skydd i ett mausoleum på en kyrkogård. Där träffar han Seba och blir dennes hjälpreda, ett val han aldrig ångrar. Nu börjar ett nytt liv med helt andra värderingar och annan livsrytm och Larten hamnar lägre och Längre hemifrån.

Vi följer Larten från 12-åring till 30-åring (människoår räknat) Och jag gillar vad jag läser. En bra vampyrbok som också beskriver livet på 1800-talet.

3:a  // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s