Nyckeln

Nyckeln 001

Nyckeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, Rabén&Sjögern, 2013

800 sidor tjock är denna sista del av Engelforstrilogin som började med Cirkeln sedan Eld och nu slutligen Nyckeln. Det tog ca 100 sidor att komma in i storyn, sedan förra boken, men sedan var det bara att sträckläsa. Fast jag inte är en tonåring (målläsaren) så tycker jag om dessa och trivs med språket.

Apokalypsen är nära och vilka skall nu stoppa den och rädda världen då tre av De utvalda redan är döda? De utvalda har ett år på sig att lista ut detta, eller är det kortare tid? Anna Karin, Minoo, Linnéa och Vanessa försöker förstå varför rådet skall göra en ny cirkel, hade De utvalda varit utbytbara så lätt hade väl de blivit utbytta tidigare, näe, det är något annat, med Minoo. Anna Karins mamma dör och då hon är under 18 erbjuder sig Minoos föräldrar att ta hand om henne och hon flyttar dit. Alla tränar på sina element. I gränslandet finns Ida som hör och ser vad de andra inte gör och grips av panik då hon märker att Olivia är tillbaka, med mord i sinnet. Hon måste också hitta Elias och Rebecca, men hur? Nicolaus är tillbaka och Minoo går med i rådet och Linnéa skall på rättegång. Ingen magi får användas, säger rådet. Jojo…

På det hela taget en jättespännande bok och man behöver nog inte ha läst de andra för att uppskatta denna men det ger definitivt en djupare förståelse för allt och alla. Det finns några trådar som inte löses upp helt, men så är ju livet också…allt ordnar sig inte. Mycket välskriven och lättläst med korta kapitel. Men varför så tjock och tung? Varför inte ha fyra böcker i trilogin, eller fem, ja som i Liftarens guide till galaxen. Men kanske ville de släppa Engelfors och börja på något nytt.

Klar 4:a //  Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s