DIVERGENT

Divergent

Divergent av Veronica Roth, Modernista, 2013

Ett enda val kan förändra hela ditt liv. Beatrice har vuxit upp bland De osjälviska och nu är det dags för årets 16-åringar att välja falang. Beatrice står mellan valet att vara kvar bland De osjälviska, vilket vore det ”normala”, eller bli falangbytare och välja De tappra, De fridfulla, De ärliga eller De lärda.

Chicago är uppdelad i dessa falanger sedan generationer men nu börjar osämja gro och ond bråd död står vid dörren. Beatrice byter falang, byter namn till Tris och initieringsträning startar. Det visar sig att hon är Divergent, dvs kan tillhöra många falanger och det är farligt. Sån´t måste tystas för gott.

Boken påminner om Scott Westerfelds böcker Ful och Ful eller snygg. Kanske lite om Avatar också, där man trots att man inte är med är med och utsätts för olika simuleringar. Det är en riktig bladvändare och språket är lätt utan att bli barnsligt. Allt berättas genom Tris och allt upplevs genom henne så det är lätt att hänga med.

En ny kvinnlig hjälte växer fram i Tris…undrar hur fortsättningen blir.

Klar 4:a för denna bok // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s