Parsifaldirektivet

Parsifal dir 001

Parsifaldirektivet av Kaj Karlsson, Stella Borealis, 2013

”En Gustav Sterner-thriller” står det på framsidan, vilket talar för att det finns en föregångare,  Operation nordvind heter den och kom ut 2011.

Parsifaldirektivet är initierat och detaljrikt skriven och troligen har författaren sett och gjort mycket av sakerna för att se om det fungerar eller att det verkligen ser ut så. De första 75 sidorna var riktigt bra och skrämmande på samma gång. Denna del borde alla som arbetar med säkerhetstänk på sina arbetsområden läsa. Hoppas det inte är så enkelt i verkligheten…eller?

Sedan blir boken mer ett utdrag ur en Hamiltondeckare, med ensamräder, fångenskap och tortyr, fritagning och hämnd. Lite för komplicerad konspiration för mig och lite för många ”skurkar” inblandade. Jag önskade att översten var en skurk.

Boken har en bra layout och Karlsons språk är trovärdigt och fritt från anropssignaler av olika slag, typ ”Alfa-Charlie”. Jag hade gärna sett utvecklingen av arbetet med Ringhals och vidare på hur el-försörjningens sårbarhet tacklas i säkerhetsspåret. De första 75 sidorna får topp-betyg 5.    De resterande sidorna får 2.

Sammantaget en stark 3:a

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s