Sameland

Sameland

Sameland av Magne Hovden, Lind & Co, 2011

Trodde att detta skulle vara något liknande Seppos knivskola när jag lästa på baksidan men det var inte ens i närheten. Här skall två killar skapa ett ”Sameland”, det finns ju Disneyland och Sommarland så varför inte ett Sameland?  Utanför Kirkenes i Nordnorge har Pål fått ärva lite myrmark som han ser som det perfekta stället. Tillsammans med Leif kör de igång. De stjäl kåtor, hyr renar, köper renskinn och vodka vad mer kan behövas…? Jo, en nåjd. Fredrik får bli nåjden.

Parallellt med detta sker andra händelser men de faller inte lika bra på plats som i Johanssons bok om Seppo. Nå, det går som ni förstår inte så himla bra, men tanken är god även om den inte är genuint genomarbetad.

2:a blir det  // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s