Tredje graden

Tredje graden

Tredje graden av Liselott Roll, Alfabeta, 2013

Debutromaner är alltid spännande. Detta är en psykologisk kriminalroman som börjar med att de hittar en misshandlad men i en kolonistuga i Stockholm. Mannen har fått sitt kön skållat och allt är mycket underligt, nästan samtidigt skållas även offrets dementa mamma på ett vårdhem. Vad händer? Polisen, Magnus Kalo, får detta på sitt bord och spåren leder till juntans tortyrmetoder och barnhandel i Argentina för länge sedan. Men för vissa har tiden stått still och spöken återvänder. Magnus fru, Linn, som är terapeut hjälper honom att förstå men samtidigt blir de utsatta för mordbrand. Kanske är det bäst att inte gräva för djupt?

En helt ok deckare med inga direkta överraskningar…vissa måsta ge sig ut ensamma, tydligen, för då blir det mer spännande. Varför väntar man inte och åker två?

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s