Lite ihop

lite ihop

Lite ihop av Johanna Lindbäck, Lilla piratförlaget, 2013

Det hela börjar när boken slutar och det är precis som det skall vara i denna fina barn( på gränsen till tonåring) bok. Majken, som är missnöjd med sitt ocoola namn, upptäcker på skolan att andra vet mer än hon och det är bästisen som berättat…fast inte för henne. Tydligare och tydligare märker Majken att hon exkluderas från samtalen och till slut måste hon fråga Tessan, varför?  Ja, men du gillar ju inte fotboll och killsnack å sånt. Och det är väl sant, Majken spelar fiol och gillar nästan inte det heller tills en ny kille börja på skolan som spelar gitarr samtidigt som Majken fast i rummet bredvid. Tessan hänger bara med Dexter och pratar trams med Belinda och Majken är ensam. När nya killen, Ivan, frågar hur det är, berättar Majken och tillsammans kommer de på en plan…

Jag gillade denna bok. Majkens magkänsla var precis rätt och man kan förstå både henne och kompisen Tessan då detta med hur mycket tid får en kille ta och hur kär får man vara och vad pratar men om när bästisen inte tycker lika?

Lindbäck skriver träffsäkert och ungdomligt, självupplevt? Språket flyter på bra och sidorna har bra text och disposition.

Klar 4:a //  Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s