Mitt bultande hjärta

Mitt bultande hjärta

Mitt bultande hjärta av Alf Kjetil Walgermo, B Wahlströms, 2013

Amanda går åttan och allt är väl bra, bara brösten vore lite större. Bästa vännen Jenny och Amanda berättar nästan allt för varandra och skriver kysslistor. David står högst upp på Amandas. Han går i parallellklassen och helt plötsligt ser han henne. OjOjOj. Men varför orkar hon inte cykla som förut? Mamma tar med henne till vårdcentralen flera gånger men de finner inget fel. Så då David och Amanda har smitit undan på en fest och kyssen är nära, tuppar hon av. Ambulans och utredning på lassa, blev svaret: ”för stort hjärta”. Amanda måste ta det lugnt i väntan på transplantation. Hon blir snabbt sämre och får blir inlagd. Under tiden kysser Jenny David och olyckan är total.

En bra bok om hur det är att vara ung och kär och sjuk, kanske döende och inte riktigt veta hur en tonårsrevolt kan bli, dör jag om jag blir arg? Vad gör man utan bästis och kan man förlåta? Det enda jag hade lite roligt år var de norska namnen på killarna, Ole-Petter, Tor-Ivar och Geir-Kristian.

Klar 3:a och den var lite lik Förr eller senare exploderar jag av John Green fast där var det hjärna och här var det hjärta.

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s