Mia saknad

Mia saknad

Mia saknad av Malin Eriksson, Hegas, 2011

Aldrig trodde Janni att hon skulle vara ledsen i stallet där hennes egen häst står…men så är det nu då Mia har flyttat. Janni kan inte fatta det och bara ett kort brev om att de inte kan vara kompisar lägre, är allt hon har. Ingen adress, ingenting. Mamma verkar bara bli arg då Janni frågar om hon vet något men så en dag hör Janni några på skolan berätta att Mias pappa har åkt i fängelset för han knarkar. Nu måste Janni hitta Mia, så hon ”lånar” pengar av mamma och tar tåget till Lund, för det var där kuvertet var stämplat.

Knark var bara en del i det hela och rymningen går inte som beräknat, tur kanske!?

Boken tar upp en hel del tunga frågor som kan vara bra att diskutera i klassen. Vad skall man berätta för barnen, hur skall man berätta? Samtidigt saknar jag ett slut men det kanske skall vara oslutat.

Eriksson skriver lätt och stort. Mellan hästtermerna känner man hela tiden Jannis saknad och oförståelsen, varför?

3:a- Passar från 10 år. CD med lyssna version följer med.

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s