Förr eller senare exploderar jag

förr eller senare

Förr eller senare exploderar jag av John Green, Bonnier Carlsen, 2013

Att ha en tumör i hjärnan, äta mediciner som håller den i schack, gå på ständiga kontroller och tvingas delta i stödgruppen för cancersjuka barn är vardag för Hazel Grace Lancaster, 17 år. Livet suger och när som helst kan hennes tumör explodera och hon dör, vilket hon varit nära att göra ett par gånger, men räddats till liv. Vid ett av dessa påtvingade möten kommer en ny kille, Augustus, och tycke uppstår, långsamt, fast totalt. De delar ”hobbyn” att läsa och ger varandra boktips. En bok som betyder mycket för Hazel är Ett storslaget lidande och med hjälp av Augustus ”sista önskning”reser de till Holland för att träffa författaren, Hazel vill få reda på vad som hände, egentligen.

Varvat med resan, livet, cancer och behandlingar finns hoppet om att överleva fast andra dör. Hazel vågar knappt tro på överlevnad och vill inte bli kär i Augustus, för att inte såra honom då hon dör. Men kär blir hon, och Isaac blir av med sitt enda öga och flickvän och det mesta går inte som tänkt…

Boken är jättebra och jag är förvånad över att en man kan skriva så bra om en ung tjej, verkar nästan självupplevt. Klar 4:a

Green har också skrivit Var är Alaska? 2007 samt Den andre Will Grayson, 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s