Barnhemmet

Barnhemmet 001

Barnhemmet av Cecilia Lidbeck, Lilla piratförlaget, 2013

Lite i stil med de olycksaliga syskonen Boudelaries historia, lägger berättarrösten fram historien om barnen på Edgar & Tekla Bjelkes skolhem för vanartiga barn. Där hamnar man om föräldrarna tror att egen uppfostran inte räcker till eller om man är föräldralös. Fransciska hatar det och vill bara rymma, Gilbert tar det med ro, Otto vet inte riktigt vad han tycker, jo han tycker om Beata. Men nu har Kasper försvunnit och sedan Elvira…vad händer? Tvillingarna Harriet och Hedvig märker att Elviras blus kommit tillbaka i tvätten, fast hon är borta, eller är hon det? Och är det inte Kaspers skor som Gilbert hittar i trädgården. Barnen beslutar sig för att berätta för de vuxna? INTE SÅ BRA!!

Mod och rädsla gör att barnen gemensamt börjar planera en flykt och en räddingsaktion.

Bra och spännande bok som återigen tar upp ämnet att vuxna inte tror på det barnen berättar utan hellre lyssnar på de vuxna, likt Cirkoli-boken. Tycker den passar bra från 10 år och den får en

4:a av mig!

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s