Mordplats Raitajärvi

Mordplats Raitajärvi 001      Raitajärvi

Mordplats Raitajärvi av Majvor Müller, Black Island Book, 2006

Maja Spets som växt upp, hårt hållen i en troende familj. Livets församling, som i folkmun kallades Livet tillät inget roligt, i Majas ögon, och vid församlingsträffar blev Maja sexuellt utnyttjad och hotad till tystnad. Maja blev vad man kallade ”skolans madrass” och för att fostras skickas hon som 16-åring till USA och får bo hos släktingar, tyvärr går allt åt pipan även där och hon skrivs in på drog-rehab. Väl utskriven ”flyr” hon tillbaka till hembyn för att börja om på nytt men många minnen finns kvar och en dag hittas hon död. Hanna, en frilansjournalist börjar nysta i härvan i byn.

För de som inte vet var Raitajärvi ligger, se kartan ( A)

En helt ok kriminalare, inget utöver det vanliga mer än ortnamnen. Religion som gått över styr är som grobädden till det mesta som är ont. Müller väver också in historiska bitar om Læstadianismen och samerna, varför är lite oklart för det tillför inget, som jag ser det.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s