Du och jag och vi

Du och jag och vi 001

Du och jag och vi av Pia Hagmar, Damm förlag, 2012

Så har jag läst en hästbok för vuxna, den första, och den får mig att inse vad hästen är för en del kvinnor, för det är vad denna bok handlar om; fyra kvinnor och fyra hästar.

Hagmar är ju mest känd för att skriva barnböcker bland andra kan nämnas Dalslandsdeckarna och böckerna om hästtjejen Klara. Här ger hon sig i kast med att skriva för vuxna och jag blir inte besviken.

Vi träffar på burdusa Annika som äger stallet men hyr ut platser till mesiga Linn, otrogna Lisbeth och överklass Ellen. Ingen av kvinnorna skulle nog ha träffats om det inte var för hästarna. De pratar lite, rider, mockar, pratar lite till, pratar lite skit, pratar lite skit om varandra men mest pratar de häst. Men allt är långt ifrån bra och en dag kommer Ellens man in på gården och Linn får en chock, Lisbeth tröstas av Annikas man och Annika blir ilsken…vad händer nu? Hagmar beskriver på ett fantastiskt sätt dessa kvinnor, målar upp dem så de blir levande och det är Ellen jag tidigt känner oro för. Hästarna som har en central roll för kvinnorna har inte det i boken och det gör boken mycket läsvärd även för en så´n som jag, som aldrig sysslat med hästar. Det skulle kunna vara garaget och bilar, agility och hundar, skidstugan och skidsport men nu är det stall och hästar.

Hur bra känner vi våra vänner och vad pratar vi om, vad vågar vi prata om?

4:a till Pia- Bra jobbat!!

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s