Händelser vid Green Oaks galleria

Händelser vid Green 001

Händelser vid Green Oaks galleria av Catherine O´flynn, Alfabeta, 2009

1984 är Kate 10 år och går i år 3. I klassen har Teresa börjat och hon är Kates raka motsats. Kate lever med en gammal pappa men utan mamma och bästa vännen är Adrian som är 20 år och jobbar i gallerian. Kate gillar att lösa mysterier och tillsammans med sin pappa löser hon små brott men så en dag får pappan en hjärtattack och dör. Mormor kommer då och bor med henne. Kate lär känna Teresa bättre och de är inte så olika som det verkar. Kate ”hänger” med Adrian i kiosken och följer samtidigt misstänkta personer och gör notiser. Slutligen gör hon Teresa en tjänst eller chans…

Så en dag är hon borta. Adrian får skulden men frias då ingen kropp hittas. Han rymmer.

2003, 19 år senare, i samma galleria jobbar Lisa och Kurt på olika ställen, Kurt är väktare och Lisa anställd i butik. Kurt ser Kate på en övervakningskamera och Lisa hittar hennes tygapa och så träffas de. Tillsammans och gemensamt kommer sanningen fram och också varför Kurt inte sagt något tidigare.

En trevlig liten spökdeckare där man får fina beskrivningar via Kate och Kurt. Lisa kommer också till insikt om vikten av att säga vad man tycker och inte vad man tror att andra vill höra att man tycker.

Klar 3:a

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s