Och BINGO är bara för de förlorade

Och Bingo 001

…och BINGO är bara för de förlorade av Linda Belanner och Fredrik Persson, Bonnier Carlsen, 2013

Mattias kämpar vidare, på nåder tycker han. Sedan skolbranden, där Sebastian tog hans plats, har han fortfarande dåligt samvete och mår inge vidare. Zahra är inte heller helt OK, hon ser och hör sådant hon inte borde. Göran ger förklaringen då ha en dag söker upp Mattias för att få hjälp med leveranser. Sebastian hämtar för många för fort så Göran hinner inte lämna dem dit de ska. Nu hänger de flesta på BINGO-hallen och väntar men många driver runt och det är de ”osaligas” själars tankar som Zahra kan höra och se(det blir liksom obalans mellan de levande och döda). Mattias måste hjälpa till. Han spelar tärning med döden (Sebastian) vilket han inte skulle hjort och Göran går i väggen.

En bra uppföljare till Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll som kom ut 2012. Språket känns modernt och kapitlen är korta vilket gör boken lätt att läsa utan att vara lättläst eller barnslig. Den är känslosam och ömsint och författarna har målat upp ett bra persongalleri som känns lagom. Inte för många att hålla reda på men ändå får man en god blick i hur tvillingarna är.

Enda problemet jag hade var att bingoutroparen ropar fel…inte finns väl B22, G13, N8, som exempel?? Men det är kanske för att spelarna heller inte finns, egentligen.

Rekommenderas från 13 år

Klar 4:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s