Sorgfjäril

Sorgfjäril 001

Sorgfjäril av Ingelin Angerborn, Rabén & Sjögren, 2010

Alice är 12 år då familjen bryter upp och flyttar till, vad Alice tycker är, ett kråkslott. Bästisen Leo saknar hon och när inte Internet och telefoner fungerar bra är inget bra. Lillebror Emanuel är nöjd och vinkar glatt till allt som han verkar se och kan plötsligt bara försvinna eller stirra ut i tomma intet, men vad är det han ser? Pöke, säger han…och kanske är det just det, för det händer en del oförklarliga saker i huset och då Leo skypar med Alice ser han en flicka till, i rummet…hmmm

Lättsam bok att läsa, modernt skriven och dialogen känns naturlig för en 12-åring. Angerborn har tidigare skrivit om Rum 213 och För alltid…som är lite spännande och spökiga berättelser för 10 åringar och äldre.

Denna bok ger jag en klar 3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s