Nordin skriver bra om Varulvar på Gotland

Nordin x 2 001

Skuggvarelser av Magnus Nordin, Bonnier Carlsen, 2010, lätt reviderat nytryck från 2002

Blodets röst av Magnus Nordin, Bonnier Carlsen, 2010

Varulvsböcker…det trodde jag inte jag skulle läsa, men när jag hittade dessa skrivna av en svensk författare gav jag mig i kast med böckerna och blev positivt överraskad. Allt utspelar sig på Gotland, i nutid, och Daniel är 15 år gammal då ha för första gången ser Kira, flickan med bärnstensögonen, och han blir kär. Linda har inget att hämta och Jocke är tveksam- du känner ju henne inte. Men den sommaren blir inget sig likt. Hönor slaktas, en katt dödas, konstiga vargar ses stryka runt och någon har flyttat in i ”Ryssens” hus. Men Daniel är kär…Det största hotet mot just deras kärlek är Daweylin som vill att hans son skall gifta sig med Kira och föra släkten vidare…

Det blir spännande och riktigt otäckt, inget för mörka nätter.

I andra boken har det gått tre år och Kira har en dotter på två år och tre månader och då kan ju alla räkna ut vad som skett. Daniel har lämnat bilskroten, sin alkispappa, Gotland och dragit till Stockholm. Där får han, en dag, beskedet att hans pappa har dött. Väl tillbaka på Gotland förstår han att det är här han vill vara. Samtidigt kommer Ellen, som visar sig vara en äldre halvsyster till Daniel och berättar vem hon är. Men störst är det när Kira kommer och dumpar Alea, dottern, hos honom…vad fan skall han göra med henne?

Parallellt med detta får vi ”lära känna” varulvarna eller lykantroper som de också kallas och polisen Kim som har en uppgift att hålla koll på dessa vargmänniskor.

Mycket spännande böcker, bra språk, bra disposition, bra röd tråd det enda jag inte gillar är namnen på varulvarna…det får mig att tänka på vampyrerna i Transylvanien men det kan jag leva med. Nu måste jag hitta bok nummer tre: Skuggvandrare

Rekommenderas från 15 år

Klara 4:or på bägge

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s