Fienden bor inte under sängen

Fienden bor inte under sängen 001

Fienden bor inte under sängen av Monika Orski, King ink förlag, 2011

Klara har växt upp med en psykiskt sjuk mamma och sin pappa. Mamman hörde röster och såg olika saker som ingen annan gjorde och till slut blev hon intagen och fick hjälp. Hon har bott på sjukhus sedan Klara var 4 år.

Klara är nu 16 år och har precis börjat gymnasiet. Där träffar hon Katja och vänskap uppstår. Men så en dag börjar Klara höra röster och se saker…till slut berättar hon. Först för Katja sedan för sin pappa och det blir en tur till BUP.

Boken har ett tråkigt omslag men viktigt innehåll. Vem ger man en sån här bok till. Kanske kan man läsa den i klassen och prata om det för anorexi är en annan sjukdom som det snuddas vid då ”bantarklubben” äter lunch. Katja är en bra vän, psykologen är inget stöd, läkaren är försiktigt positiv om framtiden, pappan är lite kär i löjliga Laura som kallar Klara ”lilla vän”. En på det hela ganska bra bok om psykisk ohälsa bland ungdomar som skulle kunnat sluta i tragedi.

Katjas fina slutord i boken är: Du är Klara, det räcker med det.

3:a // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s