Kaninhjärta

Kaninhjärta 001

Kaninhjärta av Christin Ljungqvist, Gilla böcker, 2012

Mary och Anne är tvillingar och som på ytan kan verka lika men det är hur fel som helst. Alla tror att det är Mary som tar hand om Anne men det är också helt fel. Mary är utåtagerande och nästan elak medan Anne är den som plockar upp och sopar igen. Tillsammans är de ett medium. Spökena går in i Mary och använder hennes kropp och det är sedan Anne som ser och tolkar vad spökena säger. Mary är helt ovetande om detta.

Tillsammans kommer de i kontakt med en grupp människor som letar efter en försvunnen flicka. De hjälper till men inser samtidigt att någon vill se en annan syn än sanningen så ytterligare en kvinna kopplas i, Hanna, och hon kan se genom att känna på saker som tillhört den döda.

Jo flickan är död, nu skall man bara hitta mördaren.

Samtidigt som detta pågår har föräldrarna till Mary och Anne separerat och pappan flyttat ihop med en yngre kvinna som Mary avskyr men som Anne verkar gilla. Mary skall krossa dem…Vem är det som har kaninhjärtat i sin kropp, då. Inte är det jag, säger Mary, det är du! Nej, säger Anne, det är du! Så väl de känner varandra, kanske.

Bra och spännande bok på gränsen mellan ungdomsbok och vuxenbok. Ljungqvist skriver målande och på ett modernt sätt, jag gillar det.

Rekommenderas från 16 år

Klar 4:a  // Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s