K55- Lögnernas valv

Lögnernas valv 001     Skyskrapa uppoch ner-Mexico

K55-Lögnernas valv av Erika Oscarius, Foldspace, 2011

Ingen direkt lättläst bok om konsten att bevara en lögn, till varje pris. K55 är en lite steril planet, där människorna, isolerad av en okänd pest och avskuren från omvärlden, kämpar för sin överlevnad i ett gammalt gruvschakt under ett stort valv som tak.

Eddi tillhör grupp Bravo som ersatt grupp Alfa fast de vet inte riktigt varför. De tränar och tränar och utmanas men något går fel och övningen ifrågasätts men vem skall man tro på. Gruppen börjar undersöka vad som hände med grupp Alfa men de hittar fler frågor än svar, vem ljuger???

Jag saknar en karta över området som påminner om något jag läst i Illustrerad vetenskap, se bild på sidan, och lite text nedan. Alla hålls under bevakning och drogas mer eller mindre av olika maträtter och mediciner som sägs skall vara bra för dem. Vad finns på utsidan av valvet, egentligen?

Jag tycker inte att flytet kom igång riktigt då jag läste och sättningen på sidorna var jobbig, ofta flyter handlingen ut till intet och blir svårbegripligt, men boken spottar upp sig på slutet och blir riktigt bra.

Sammantaget en 3:a

Rekommenderas från 15 år

Förkortningen PPPPPP förekommer i boken och verkar vara ”vedertaget”  och står för Proper Planning Prevents Piss Poor Preformance 🙂

// Maria E

Från Illustrerad Vetenskap: En grupp mexikanska arkitekter är redo att sjösätta sitt senaste projekt kallat ”earth scraper” – jordskrapor. Idén är att bygga en omvänd skyskrapa, som går 300 meter ned i jorden under Plaza de la Constitución, det centrala torget i Mexico Citys pulserande stadskärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s