Kärlek på äldre dagar

Kärlek på äldre dagar 001

Kärlek på äldre dagar av Ivar Eliasson, Ivar Eliasson förlag, 2013

Vi får följa Allan och Helga, vars respektive dött för en tid sedan och nu är båda engagerade i en pensionärsförening, Allan sedan länge och för Helga är det ganska nytt. Fast ingen vågar tro riktigt på det blir de förälskade, ja, kära. Ju mer de lär känna varandra desto mer vill de göra tillsammans och att ta skoterbevis är bara en sak. Barnen tycker att det är kul, fast lite häpna är de. Varken Helga eller Allan vill flytta till den andra så de säljer sina hus och flyttar in i en lägenhet. Det blir korta och längre resor mitt ibland detta pratar de mycket om dåtid men mest om framtiden och att de faktiskt skall dö och hur gör vi då? Var skall vi ligga då vi dött?

Ivar blandar kärleken med äventyr och kryddar med lite information. Jag kan känna att det blir lite jobbigt med talspråket emellanåt och tror nog att boken gör sig bättre att lyssnas till än att läsas, vilket var den ursprungliga planen. En radioföljetong.

Målgruppen är definitivt 60+

Jag ger den en 3:a  // Maria E

Ett svar till “Kärlek på äldre dagar

  1. Boken är den i särklass sämsta jag någonsin öppnat pocketpärmarna på. Har inte förmått mig läsa den i sin helhet. Den fanns som nyhet i utlåningsstället på Bodens stadsbibliotek. Blev lurad av baksidestexten där det stod ”Radioföljetongen som blev en bok”. Trodde att den hade blivit uppläst i någon av Sveriges Radios kanaler och därmed blivit kvalitetsmärkt. Det har den definitivt inte blivit. Köp inte boken. Låna den inte heller. Sigge Stark framstår som en nobelpristagare i samma genre och i jämförelse med denna författare.
    Kjell Bergvist, 70 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s