Dustlands- Rebellhjärta

Rebellhjärta 001

Dustlands- Rebellhjärta av Moira Young, Rabén & Sjögren, 2013

Vi träffar återigen syskonen Saba, Emmi och Lugh samt Tommo på deras färd i en framtida förfallen värld. Saba längtar efter Jack men försöker just nu bara överleva, ångesten över alla hon dödat eller låtit dödas ligger som en våt filt över henne. Lugh skyller allt på Jack och inget är bra. Efter att träffat en schaman förstår Saba vad hon måste göra- Hitta Jack! Hon drar iväg med sin hund och kråka. Dessvärre följer alla efter henne och beskyller henne för att vara egoistisk som bara drog. De kidnappar en gammal man och hans kamel för sin fortsatta färd men inget blir som tänkt i landet där tontonerna regerar med skräck och förtryck. Hur kan man älska sin fiende är en fråga Saba ställer sig då tron på Jack är svag.

Det var betydligt lättare att läsa denna bok när man var van vid språket och Saba är en fantastisk ung kvinna att följa. Valen hon gör är inte så enkla men livet är inte lätt och när skall man vara eller inte vara egoistisk? Detta är del två och det är bara att vänta på del tre för det är ett måste.

Klar 4:a

/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s