K-märkt x 2

K märkt hobby 001   K märkta ord 001

K-märkt hobby eller den komplette idioten, Albert Bonnier förlag

K-märkta ord från kalasbyxor till fluortant, en kul samling tidstypiska glosor och deras historia, Semic

Bägge böckerna är skrivna av Staffan Bengtsson och Göran Willis, 2001 resp 2006

Perfekta presenter till någon som har allt. Ordet hobby dök upp för första gången 1916 och har sedan dess roat många och oroat andra som känner att de inte får uppmärksamhet. Boken tar upp det mesta inom området och på 50-0ch 60-talet var det nästa obligatoriskt för en tonåring att ha en hobby. Här finns allt; tåg, pärlpyssel, tändstickbygge, liliput miniatyrer, samlare och modellbyggare. Men också allt som ”gör-det-självaren” kunde göra. En härlig nostalgi tripp.

Orden som nämns är många och utöver titelns två kan nämnas; Hurtbulle, Grogg, Klotterplank, Kådis och Tevehallåa. Alla 70 ord har en beskrivning och historik och vem har inte byggt en robot av gamla matkartonger, eller tagit ett fika med en kamtrat?

Jag vill bara bevara dessa ord och kalasbyxor använder jag fortfarande…

Klara 4:or

// Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s