Sam och Sigge och riddarbröderna

Bokomslag Sam och Sigge och riddarbröderna (inbunden)

Sam och Sigge och riddarbröderna av Lin Hallberg & Margareta Nordqvist, Bonnier Carlsen, 2012

Detta är del 3 av de så kallade Sigge och Samböckerna och den första jag läser. Jag trodde att det skulle bli en rolig läsupplevelse men istället blev jag lätt förvirrad. Eric och Simon är två bröder som har respektive häst Sam och Sigge och denna gång handlar boken om när de var ”riddare” i England, där de bodde för en tid sedan de men de leker riddare i Sverige också när inte hästarna är på ridskola. Jag tycker att handlingen blev rörig. Dels var de i Sverige dels i England, ibland kallas de Eric och Simon ibland kallas de stora pojken, riddaren, barnen, ungarna och de hoppar hejvilt mellan berättaren(mamman?) och pojkarna.

Nä det blev för rörigt…kanske passar det 8-åringar bättre, hoppas det.

2:a, + för fina bilder av  Margareta Nordqvist

/ Maria E

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s