Saga Swärd- Omskakare och världsresenär

Saga Swärd 001

Saga Swärd, omskakare och världsresenär av Taliah Pollack, Vombat förlag, 2012
”En storm kommer att skaka om din värld, världarna och allt däremellan och vi går mörka tider till mötes. Världar kommer att gå under och förstöras men också födas och byggas upp. Du, min flicka, har en uppgift att fylla för i dina val gömmer sig nyckeln till världsalltets öde.” Detta får Saga höra av en gammal man på ett av de ställen hon hamnar, då hon av olika anledningar lämnar denna värld.
I denna värld lever Saga med sin mormor och hela Sagas liv slogs i spillror då olyckan hände och Fabian, Sagas tvillingbror, dog. Mamman och pappan sörjer på sina sätt och Saga hamnade hos mormor…men inget är riktigt bra och det är då hon ”somnar” och hanmar på andra platser som inte alltid är bättre än den hon lämnade. Men tack vare hennes val så kommer världen att förändras och hon träffar Fabian i en av dem också.

Det var väldigt vita sidor i pappret så man blev nästan bländad, men trevlig läsning om en olycklig flicka på 12 år som försöker ställa allting till rätta så att mamma och pappa skall komma tillbaka till henne. Nu tror hon att de hellre ville att hon skulle dö istället för Fabian. Bra också med korta kapitel.
Klar 3:a
/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s