Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews

Att kyssa Jake 001

Att kyssa eller inte kyssa Jake Matthews av Luisa Plaja, Bonnier Carlsen, 2009
Josephine, eller Jo som hon kallas, bor i England och har aldrig varit populär, snarare ordinär. Men när familjen splittras och mamman får jobb i USA följer Jo med dit och tack vare hennes ”gulliga” uttal blir hon Josie med alla… och populär. Det hon inte lärt sig, ännu, är den falska kamratskapens spelregler och när hon på en fest hamnar i samma garderob som den otroligt populäre Jake Matthews förändras allt.
Nu blir boken väldigt lik filmen ”Sliding Doors” om två möjliga parallella händelseförlopp. Det ena förloppet är när Josie kysser Jake och gillar det och allt känns toppen och hon blir superpoppis. Det andra förloppet är när Jo kysser Jake och hon upplever honom som en mansgris som bara vill ha sex och ger honom en örfil. Då slutar hon med ens att vara populär och får sälla sig till ”Nördarna”. Till slut så möts dessa händelseförlopp…då de liksom smälter in i varandra.
Lite annorlunda highscool bok som var småkul att läsa.
rekommenderas från 13 år.
3:a / Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s