Riddarsvärdet

Riddarsvärdet 001

Riddarsvärdet av Kim M Kimselius, Roslagstext, 2008
9:e fristående delen om Theo och Ramona.
Innan Theo och Ramona ens hinner blinka gör de ännu en tidsresa och lämnar franska revolutionen på 1700-talet bakom sig och åker till 1300-talets riddartid, inte till nutid som de alltid brukar göra, och kusin Robert är försvunnen.
Theo blir tagen på bar gärning med riddar Gillians svärd i handen och som ”straff” skall han tränas till riddare av den yngling som stod på tur att bli sir Gillians nya riddare, hatet ligger i luften. Ramona som, inledningsvis, gömt sig försöker hitta Theo och letar i en täckt vagn men hittar en hoper andra saker som hon bara måste undersöka och en sniff på fel flaska visar sig vara öderstiget…skall hon träffa Theo igen?
Kimselius skriver spännande och medryckande och jag önskar åter att historien var så levade och lätt att ta till sig. Tidsresande till trots, hur overkligt det än kan te sig, gör det möjligt för de bägge ungdomarna att ta med sina erfarenheter dit de reser, och det visar sig vara bra många gånger.
Klar 3:a
/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s