Wallflower

Wallflower 001

Wallflower av Stephen Chbosky, Gilla böcker, 2012
Detta är boken bakom filmen ”The perks of being a wallflower” och kom för första gången ut 1999. ( Filmen kommer på DVD 20 februari 2013)

Året är 1991 och Charlie har just börjat gymnasiet och en av kamraterna har tagit livet av sig så han är rätt ensam. Han bestämmer sig för att skriva brev till en kille som han hör är juste. I breven berättar han allt om sig själv, sin familj och sitt liv och det är ett ganska lågmält liv…inte mycket som händer, kan man tycka…och bit för bit får man reda på vad som hänt. Sakta börjar han delta i livet och får vänner, bland andra Sam och Patrick. Sam och Patrick är styvsyskon och Charlie blir förälskad i Sam, fast hon är äldre och redan har kille. Livet är inte helt enkelt för Charlie och när han själv inte vet vad han vill, vem vet??
Lågmäld berättelse om/av en kille som sakta hittar sig själv på väg in i vuxendomen och för min del hade det lika gärna kunnat vara en dagbok han skrev…ingen skillnad, för han får nog aldrig svar från mottagaren av breven…men han slipper ju gömma dagboken då han skickar iväg alla kapitel.
3:a blir det
/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s