Vid hägern skarpa skri

Vid hägerns 001

Vid hägerns skarpa skri av Lian Hearn, Bonnier Carlsen, 2006
Detta är fjärde delen i Sagan om klanen Otori och det har nu gått 16 år sedan den förra slutade. Takeo och Kaede lever tillsammans och det är fred i de tre rikena. Tre döttrar har de och de två yngsta är enäggstvillingar. Att få tvillingar och dessutom behålla bägge är ovanligt och många tycker det är obehagligt med två likadana människor. Takeo lever under pressen av att bli dödad av sin egen son och tycker det är bra att han bara fått döttrar. Kaede vet inget om profetian och heller inte att Takeo  redan har en son.
Döttrarna tränas i strid och i olika färdigheter medan oron över att den nya kejsaren vill ta över de åtta öarnas rike; och då är inte Takeo med i leken. Kaede föder honom en son, sent om sider, men sonen dör under mystiska omständigheter.
Jag tycker att boken mest är en lång färd mot Takeos död. Minst 300 sidor kunde kapas av de 640 sidorna som boken har. Det är alldeles för mycket artiga förhandlingar och artiga elakheter. Men precis som tidigare är det vackert beskrivet men för mycket.
Det blir inte mer än en 2:a, och man kan nog skippa denna bok…den tillför inget. Läs de tre första i stället.
/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s