Vinterkampen

Bokomslag Vinterkampen (inbunden)

Vinterkampen av André Pops, Pintxo förlag, 2012. Bilder av Simon Jannerland

Det är sportlov och på den lilla släktgården där Emma och Anton brukar vara har redan kusinerna från Norge hunnit före och tagit storstugan. Emma hittar en gammal pokal i vedboden, det visar sig vara beviset på hur föräldrarna tävlade när de var små. Hmm…tänker Emma och så är planeringen i gång. Norge mot Sverige och så inleds Vinterkampen. Ett hemmagjort OS där Emma och lillbrorsan Anton utmanar sina norska kusiner i tävlingar på bla skidor, snöracerslalom och backhoppning.
Samtidigt vill man bygga om hela orten och förhandlingar pågår, men är alla kort på borden innan kontrakten skrivs på? Under den sista deltävlingen gör barnen en skrämmande upptäckt och nu gäller det att skynda tillbaka men av andra anledningar än att vinna.

Lättläst bok med fina illustrationer som kan inspirera till att vara mer aktiv utomhus under vintern.
Rekommenderas 8-12 år.
Klar 3:a
/ Maria E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s